Вокална група „Небесни звънчета“ към ЦПЛР Бургас

Вокалната група е създадена в началото на новата учебна 2010/2011 година, по идея на ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев. След обявено прослушване, групата започва с 9 деца, които са ученици от ОУ „Георги Бенковски“ Бургас. С подкрепата на г-н Любомир Игнатов, директор на училището, бяха ушити и костюми за групата. Първоначално в репертоара на групата има само детски църковни песни, с участието и на солисти. Децата посещават и часовете по религия към училището, водени от г-жа Таня Христова.

 Групата има много участия, като първото участие е при откриването на обновения кабинет по религия, където гост е Сливенския Митрополит Йоаникий.

От създаването си досега, членовете на групата се увеличават непрекъснато. Сега – 2016 г., в групата участват деца на възраст от 1 – 7 клас.

В репертоара на групата са включени и светски песни, като последната е химна на училището, записан в студио. На тържественото откриване на изцяло ремонтираното и санирано училище, на 17 септември 2012 год., химна е изпълнен за първи път. Гости на тържеството са: Сливенския Митрополит Йоаникий, кмета на града – Димитър Николов и др. И не на последно място – името на групата е дадено от ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев. Ръководител на групата е г-н Емил Петров.

Вокалната група участва в редица изяви от календара на ЦПЛР - Бургас и Община Бургас.
График:
1-4 клас понеделник 15:10 - 16:40 - ОУ"Г.Бенковски"
5-7 клас понеделник 13:30 - 15:00 и сряда от 13:30-14:10 - ОУ"Г.Бенковски"