четвъртък, 23 Ноември, 2017всички новини

Няколко бургаски детски градини се включиха в отбелязването на Седмицата на Европа. Инициативата е посветена на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Тя ще продължи от 20 до 24 ноември, а нейни организатори са Община Бургас, Обществения дарителски фонд - Област Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.
"Вълшебство", "Детелина", "Надежда", "Ран Босилек" и "Х. К. Андерсен" са детските градини, в които децата от трета и четвърта група се запознават с природните забележителности, песните, танците, героите от приказките и кухнята на една от европейските страни Гърция, Португалия, Франция, Италия и Великобритания.
През Седмицата на Европа децата гледат презентации за страните, рисуват, драматизират приказки, разучават характерни за всяка страна танци и се впуснат в кулинарно приключение.
Родителите също помагат дните на Седмицата да се превърнат в незабравимо преживяване за техните деца.
Кулминацията на проявата е на 29 ноември от 16,30 часа в Младежкия културен център, когато рисунките на палавниците ще бъдат подредени в изложба "Европа на белия лист" и всяка от петте детски градини ще се представи със специално подготвена програма.
Общественият дарителски фонд - Област Бургас финансира всички дейности по време на Седмицата на Европа и заедно със съорганизаторите - Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие е подготвил за всяка детска градина сертификати и награди.