четвъртък, 10 August, 2017всички новини

През месец август край езерото Балатон в Унгария, се проведе Седмия международен младежки лагер на побратимените градове. В него участваха ученици от девет държави, чиито градове са побратимени с град Мишколц. В лагера се включиха децо то България, Словакия, Финландия, Полша, Чехия, Турция, Китай, Южна Корея, Германия.

По покана на д-р Януш Криза, кмет на гр. Мишколц, ученици от Център за подкрепа на личностното развитие, взеха участие в лагера. По време на своя престой там, те активно участваха в предвидените спортни дейности, събития и развлечения. Освен това организираха вечер на България, в която представиха характерни особености за разположението, природата и културата на нашата страна и роден град. Поздравиха другите участници с изпълнение на автентични фолклорни песни и ги поканиха на кръшно българско хоро.

По време на лагера бургаските ученици имаха възможност да създадат многолики приятелства, да се радват на красотата на езерото Балатон и не на последно място, да покажат добро владеене на английски език.
https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/32018