понеделник, 12 Юни, 2017всички новини

Много деца и ученици от бургаските градини и училища взеха участие в организирания от Българско движение „Син флаг”, Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие- Бургас екопразник.
Събитието беше заключителна проява по проектите „Да се храним разумно”, „Да намалим отпадъците и „Големият лов на растения”, реализирани от Българско сдружение „Син флаг” и 8 детски градини и 5 училища в Община Бургас.
В своеобразните ателиета, представени в Експо център „Флора”, децата от детските градини „Райна Княгиня”, „Моряче”, „Брезичка”, „Надежда”, „Х.К.Андерсен”, „Иглика” и „Здравец” играха интересни интерактивни игри, правиха апликации, приготвиха за гостите здравословни сандвичи, плодови десерти и коктейли. Малките манекени дефилираха на модния подиум с изработени от отпадъчни материали костюми на плодове и зеленчуци.
По – големите участници в празника- учениците от училищата „Братя Миладинови”, „Васил Априлов”, „Антон Страшимиров”, „Кирил и Методий” и Начално базово училище „Михаил Лъкатник” представиха в своите ателиета интерактивни игри, свързани със здравословното хранене и правилния избор на храна, демонстрираха чрез изработени от тях макети как да намалим отпадъците и да произведем зелена енергия.
Гостите на празника – много родители, учители и граждани, се забавляваха с чудесните песни, стихчета и оригинални екопослания на децата.
Представителите на Българското движение „Син флаг” поздравиха своите млади партньори и техните учители и директори и им връчиха сертификати за успешно завършена година на съвместни проекти.