сряда, 11 Април, 2018всички новини

За втора година ще се проведе викторина по английски език за учениците от първи клас в града. Състезанието е част от програмата за ранно чуждоезиково обучение по английски език на Община Бургас, която се въведе преди три години в бургаските училища. Викторината ще бъде проведена в Културен център "Морско казино" днес, 11 април от 15.30 часа.

В нея ще вземат участие 7 отбора, с по 4-ма ученици във всеки, от бургаските учебни заведения ОУ "Васил Левски"-кв. Горно Езерово, СУ "Петко Росен", СУ "Константин Петканов", ОУ "Пейо Яворов", СУ "Константин Преславски", ОУ "Княз Борис І", ОУ "Христо Ботев"-кв. Сарафово.

Децата ще покажат усвоените умения за говорене и слушане на английски език чрез много игри, песни и танци. Викторината ще се проведе в 5 кръга, като във всеки кръг трябва да изпълнят поставената игрова задача, а в последния да представят предварително подготвено артистично изпълнение.

Акцентът в игрите е работа със звук и буква, което е една от основните учебни цели, заложени в обучението в първи клас, а именно учениците да се запознаят с английските букви и техните звукове.

Организатори на събитието са Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие.