петък, 3 Май, 2019всички новини

Остават броени дни до провеждането на състезанието  ROBO CHALLENGE BURGAS, което се провежда за първи път  в Община Бургас.  Организатори са Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ със съдействието на голяма ИТ компания.

Надпреварата ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи, демонстрация на роботи. В нея ще се включат ученици от професионални и профилирани гимназии в Бургас: новосъздадената Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ППМГ " Акад. Никола Обрешков", ПГЕЕ "Константин Фотинов" и ПГМЕЕ.  

Състезанието ще се проведе на  7 май 2019 г. от 15.00 часа на пл. „Тройката“, като публиката може да се включи в конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите снимки, за победителите са предвидени награди. Снимките се изпращат на email адрес: cko_burgas@abv.bg.

При лоши метеорологични условия, състезанието ще бъде на закрито – в Дом на нефтохимика, фоайе на I етаж, от 14 часа. Всяко от състезаващите се училища ще има възможност да представи пред гражданите свои рекламни материали, макети и инсталации. Всеки желаещ може да получи информация за професиите, които предлагат участващите в състезанието училища.