четвъртък, 11 Април, 2019всички новини

Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ със съдействието на голяма ИТ компания, организират състезание  ROBO CHALLENGE BURGAS, което се провежда за първи път  в Община Бургас.
Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

Надпреварата ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи, демонстрация на роботи. В нея ще се включат ученици от професионални и профелирани гимназии в Бургас: новосъздадената Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации,
ППМГ " Акад. Никола Обрешков", ПГЕЕ "Константин Фотинов" и ПГМЕЕ.  

Състезанието ще се проведе на  7 май 2019 г. от 15.00 часа на пл. „Тройката“, като публиката може да се включи в конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите снимки, за победителите са предвидени награди. Снимките се изпращат на email адрес: cko_burgas@abv.bg.

При лоши метеорологични условия, състезанието ще бъде на закрито – в Дом на нефтохимика, фоайе на I етаж. Всяко от състезаващите се училища ще има възможност да представи пред гражданите свои рекламни материали, макети и инсталации в специално предоставена за целта шатра. Всеки желаещ може да получи информация за професиите, които предлагат участващите в състезанието училища.

Допълнителна информация можете да получите  на телефони: 056/825 809; 0885 985 433 –  К. Стоянова и М. Георгакева - кариерни консултанти в ЦПЛР – Бургас.

В приложените файлове може да се запознаете подробно с регламента и етапите на състезанието.

Файлове: 
Прикачен файлРазмер
PDF icon РЕГЛАМЕНТ359.44 KB
PDF icon Етапи-правила409.06 KB