сряда, 21 Юни, 2017всички новини

ЗА ЕТНОСА И ПРИЯТЕЛСТВОТО НЯМА ГРАНИЦИ

За пореден път Центърът за подкрепа на личностното развитие- Бургас подготвя и реализира проект към Центъра за образователно интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН. След успешния завършек на „Два етноса- едно приятелства” и „Приятелство без етнограници”, днес приключи и третият проект – „Етнокалейдоскоп”. Инициативите са насочени към децата от арменски произход.
В проекта се включиха 15 български и 15 арменски деца и ученици. Всички те научиха много за културната идентичност на арменската и българската общност, посетиха български православен храм и арменската църква „Сурп Хач”, запознаха се с традициите на църковните празници на двата етноса, докоснаха се до магията на Странджа планина, зародиха се и укрепнаха много приятелства.
Днес бе заключителната проява на проекта „Етнокалейдоскоп”- финално парти с много приятни преживявания за всички участници, музика, забавления и подаръци. Децата и учениците бяха подготвили музикални поздрави на двата езика, както и любими стихотворения на български и арменски.
Всички дейности по проекта се реализираха с подкрепата на арменското женско благотворително дружество ХОМ и родителите на участниците.
Екипът на проект „Етнокалейдоскоп” връчи на всички участници и партньори сертификати.